Foto: Arhiva

TOPI MASTI, ČISTI KRV, JAČA SRCE: Samo 3 kašičice učiniće čudo za vaše tijelo!

Napitak od bijelog luka je jedna od stvari koja bi trebalo da bude u posjedu svakog čovjeka koji se iskreno brine o svom zdravlju i zdravlju svojih bliskih.

Važno je napomenuti da takav napitak čini čuda za očuvanje zdravlja.

Za šta je dobar ovaj napitak?

Napitak je odlično sredstvo za izbacivanje soli i slanih naslaga iz organizma. Poboljšava radnu sposobnost organizma, čisti krv, jača imunitet, krvne sudove i rad srca piše uspesnazena.com!

Takođe, uklanja višak masnoće i poboljšava metabolizam. Nezaobilazan je protiv ženskih bolesti i upala. Nježno čisti cio organizam od štetnih naslaga.

Kako pripremiti napitak od bijelog luka:

  • U staklenu teglu staviti 12 čenova očišćenog bijelog luka, svaki čen isjeći na četiri dijela.
  • Preliti sa pola litre crnog vina.
  • Zatvoriti i ostaviti na pozoru, na sunčanu stranu na 2 nedelje.
  • Svaki dan mućkati po 2-3 puta.

Upotreba:

Nakon isteka roka procijediti i preručiti u tamnu staklenu flašu. Uzimati napitak 3 puta dnevno po 1 kafenu kašiku tokom jednog mjeseca. Kuru možete ponoviti poslije 6 mjeseci. (Tekst se nastavlja ispod)

Kako nam bijeli luk pomaže?

Vjeruje se da bijeli luk ubija patogene uzročnike mnogih opasnih infektivnih bolesti i istovremeno pojačava otpornost ljudskog organizma prema patogenim mikroorganizmima.

Korist bijelog luka za prevenciju kardiovaskularnih bolesti povezana je sa njegovom sposobnošću eliminacije lošeg holesterola.

Bijeli luk je koristan kod hipertenzije:

Širi krvne sudove što doprinosi smanjivanju povišenog pritiska. U crnom vinu dobijeni alkoholni ekstrakt ima sve korisne gore navedene osobine, zato će bezuslovno biti od velike koristi za održavanje organizma u zdravom, besprijekornom stanju.

Ako ne podnosite alkohol, možete napraviti ljekovitu tinkturu od bijelog luka sa vodom.

NAPOMENA: Sve što se nalazi u ovom tekstu je samo u informativne svrhe, a ne u svrhu pružanja medicinskih savjeta. Trebali biste kontaktirati svog liječnika kako biste dobili savjet u vezi s bilo kojim posebnim zdravstvenim problemom, stanjem ili prirodnim receptom.

Pogledajte takodje:

OVA MJEŠAVINA JE ČUDO IZ PRIRODE! Popravlja pamćenje, topi masne naslage, poboljšava vid i čisti jetru

Jedan od najmoćnijih lijekova ne samo da će vam popraviti pamćenje za nevjerovtanih 80 posto, …