Foto: Arhiva

STAVITE KOMAD CRNOG LUKA NA ZUB: Evo šta će vam se dogoditi za 15 minuta, nevjerovatno

Svako voli luk u salati, sosovima i naravno uz grilovanu hranu, ali da li ste znali koja zdravstvena svojstva zapravo sadrži? Ne samo da je odličan za zdravlje, luk se može koristiti na mnoge načine kao prirodni lijek.

Možda niste znali, ali luk je odličan lijek za zubne probleme. On može da izliječi zubobolju, kao i mnoge druge probleme koji se mogu javiti.

Za šta se koristi ovaj lijek?

Stavite komadić luka na zub ako imate zubobolju i bol će proći. Samo treba da ga držite da odstoji par minuta i zubobolja će se ublažiti vrlo brzo. Razlog za ovo je vrlo jednostavan.

Luk sadrži antiseptička i antiupalna svojstva. Jednom kada zagrizete luk i kada on pusti svoje sokove u vaša usta, počinje borba protiv bakterija i upale. Ovo smanjuje infekciju i bol. Iako luk može da izleči zubobolju, postoje i druge metode.

Za šta se koristi ulje karanfilića?

Ulje karanfilića je provjereni lijek sa tradicijom koji pomaže kod zubnih problema i problema sa ustima. Samo je potrebno da umočite vatu u ulje karanfilića zajedno sa malo maslinovog ili kokosovog ulja i stavite na bolno mjesto. Bol će nestati za par minuta. Karanfilić je prirodan analgetik i čini da predio utrne. (Tekst se nastavlja ispod)

Analgetska svojstva kapi protiv kašlja mogu da smanje bol. Samo je potrebno da uzmete par kapi na bolno mjesto i zubobolja će se ublažiti.

Kako se može smanjiti bol u zubima?

Ispiranje usta analgetičkim svojstvima je također dobra ideja za smanjenje bola u zubima. Takođe možete da koristite četkicu za zube kako biste očistili zube od ostataka hrane i bakterija koje izazivaju zubobolju.

Metode koje pomažu kod bola u zubima:

Stavite krastavac na bolno mjesto i osjetit ćete olakšanje na bolnom zubu.

Stavite toplu kesicu čaja na ugroženo područje i smanjite otok i bol uz pomoć tanske kiseline u čaju.

Isjecite komadić đumbira na sitne komade. Žvaćite ga i držite na bolnom zubu neko vrijeme. Bol će se smanjiti. Pored ovoga probajte i luk.

Pogledajte takodje:

OVA MJEŠAVINA JE ČUDO IZ PRIRODE! Popravlja pamćenje, topi masne naslage, poboljšava vid i čisti jetru

Jedan od najmoćnijih lijekova ne samo da će vam popraviti pamćenje za nevjerovtanih 80 posto, …