Foto: Arhiva

POZNATI STOMATOLOG PREPORUČIO: Najbolji prirodni lijek za ZUBOBOLJU, bol nestaje u trenu!

Nije svaka zubobolja razlog da posjetite stomatologa i uzalud trošite svoj novac. Postoje prirodni i lako dostupni načini da pomognete sami sebi, potpuno prirodno.

Kako nam ulje klinčića pomaže?

Najnovija istraživanja pokazuju da ulje klinčića može učinkovito pobijediti zubobolju! Naime, Journal of Dentistry objavio je studiju koja sugeriše da ulje klinčića djeluje isto kao benzocaine u ublažavanju boli i hronične boli zuba.

Ovaj prirodni lijek smatra se izuzetno učinkovitim u ublažavanju zubobolje, a mnoge kulture ga koriste za liječenje oralne boli stoljećima.

Šta da koristimo da ublažimo bol?

Pored klinčića preporučuje se i dobro poznata supernamirnica, češnjak. Topikalna primjena češnjaka će uzrokovati ukočenost u bolnom području i time će ublažiti bol. (Tekst se nastavlja ispod)

Češnjak je bogat manganom, koji je važan za metabolizam i čvrstoću kostiju. Također, češnjak sadrži hemijsku komponentu, eugenol, koji stimuliše cirkulaciju krvi i koji je koristan za kardiovaskularni sistem.

Kako nam češnjak pomaže?

Osim toga, češnjak je snažan antioksidans koji čisti tijelo od slobodnih radikala i jača imunološki sistem. Za više postova o zdravlju ne oklijevajte i slobodno posjetite našu stranicu i podijelite sa svojim prijateljima.

NAPOMENA: Sve što se nalazi u ovom tekstu je samo u informativne svrhe, a ne u svrhu pružanja medicinskih savjeta. Trebali biste kontaktirati svog liječnika kako biste dobili savjet u vezi s bilo kojim posebnim zdravstvenim problemom, stanjem ili prirodnim receptom.

Pogledajte takodje:

Ova biljka je napravila TOTALNI PREOKRET U NARODNOJ MEDICINI: Travari tvrde da je pravi FENOMEN!

Cikorija je zeljasta biljka koja ima brojne zdravstvene prednosti. Ona ublažava probavne probleme, sprječava žgaravicu, …