Kurkuma je NAJZDRAVIJA BILJKA NA SVIJETU: Evo kako je konzumirati za najbolji efekt

Kurkuma je postala broj 1 svih zdravih biljaka na svijetu! Ona pruža toliko širok raspon zdravstvenih prednosti da je to jednostavno zapanjujuće!

Kurkuma sadrži kurkumin, identificiran kao osnovni aktivni sastojak, koji postiže više od 150 potencijalno terapijskih djelatnosti, a uključuje antioksidativna, protuupalna i antikancerogena svojstva.

Ne postoji niti jedan drugi prirodni sastojak na svijetu koji je efikasniji za smanjenje upala u tijelu od kurkume!

Važno:

Kombinirajte kurkumu i crni papar kako bi maksimizirali svoj učinak. Kada se ovo uzme zajedno, papar povećava bioraspoloživost kurkume od 2000%!!!

Nikad ne uzimati na prazan želudac.

Ako se borite s žučnim kamencem, konzultirajte svog liječnika prije nego što kurkumu dodate u svoj prehrambeni plan (kurkuma povećava proizvodnju žuči i može pogoršati vaše stanje)

Nemojte je kombinirati s lijekovima protiv zgrušavanja krvi poput aspirina, ibuprofena ili varfarina (marivarin, martefarin), jer kurkuma također razrjeđuje krv.

Poznati recept dr C. Anderson:

Pomiješajte 1/4 čajne žličice kurkume s 1/2 čajne žličice maslinovog ulja. U to dodate veći prstohvat svježeg samljevenog crnog papra.

Ta tri sastojka pomiješajte u šalici. Možete ovu smjesu konzumirati samu, ali ju i dodavati raznim jelima, juhama i salatama.

Samo pripazite da ako ih koristite u kuhanim jelima, da ove sastojke ne prokuhate previše, već da ih dodate na samom kraju. Ako ih konzumirate same, pomiješajte ih s malo vode.

Popularan je i čaj od kurkume:

– 1 šalica tople (ne vruće) vode
– ¼ čajne žličice kurkume
– Sok od pola limuna
– Prstihvat cimeta (proizvoljno)
– 1/8 čajna žličica meda
– žličica kokosovog ulja

Priprema:

Nakon što zagrijete vodu, dodajte kurkumu, limunov sok i med, žličicu kokosovog ulja i dobro promiješajte.

Kurkuma će se smjestiti dnu šalice, tako da i dalje nastavite miješati vodu dok pijete i tako ćete iskoristiti sve prednosti kurkume. Pobrinite se da vodu popijete dok je još topla.

Ako ste bolesni ili želite maksimalan učinak kurkume, možete kupiti i preparat Kurkumin, izdvojeni aktivni sastojak kurkume (kapsule u trgovinama zdrave hrane – oko 200 kn). On je iznimno jak i posavjetujte se sa stručnjakom prije njegova uzimanja.

Pogledajte takodje:

Bog je mislio na sve: Ovaj korijen koji čak i ne gledamo, nevjerojatno je ljekovit

Kada je Bog stvarao ovaj svijet, stvorio je i čičak. Neugledni korijan iz kojega se …