Foto: Arhiva

POMAŽE U PREVENCIJI NAJTEŽE BOLESTI DEBELOG CRIJEVA, JETRE I PROSTATE: Uzima se samo jednom dnevno

Peruanska jagoda naziva se i vučjom jabučicom, a odavno je omiljena u južnoameričkoj kuhinji. Zanimljivost kod ove biljke je da se jede i kao voće i povrće – odlična je za slana i slatka jela.


Ovo zanimljivo tropsko voće naziva se i ‘ljubav u kavezu’ zbog izgleda koje podsjeća na mrežasti oklop. Plod peruanske jagode nalazi se ispod mrežaste kore, a naračasto-crvene boje je.

Kako se konzumira peruanska jagoda?

Ona se jede kao sirovo voće, a može se dodavati u povrtne salate i kuhati u umacima, sušiti, ukuhavati u džemove i sokove. Peruanska ili andaska jagoda najbolja je kada se jede svježa, ali može se čuvati zamrnuta kao i obične jagode ili borovnice.

Šta sprečava peruanska jagoda?

Ono nosi brojne zdravstvene prednosti. Značajno je jer spriječava rak debelog crijeva i prostate, osim toga djeluje i preventivno. (Tekst se nastavlja ispod)

Osim toga, nosi i ove zdravstvene prednosti:

– Bogata je vitaminima, posebno A, B, C, a svi znamo da je vitamin A dobar za jačanje vid
– Liječi infekcije, upale
– Poboljšava probavu
– Čisti krv
– Liječi zatvor
– Potiče izmokravanje, izbacivanje viška vode iz organizma te je dobar diuretik
– Dobar je izvor energije

Trebate znati da je rak oboljenje koje se liječi i da hemoterapija nije jedina opcija

Zdravom ishranom i prirodnim lijekovima se možete izliječiti i u kasnim fazama bolesti. Ne gubite nadu i promijenite svoje navike.

Istraživanja su pokazala da se veliki broj ljudi izliječio samo jer su promijenili navike u ishrani. Počeli su se zdravo haniti, izbacili sve nezdravo iz upotrebe. Informišite se i ne odustajte od sebe.

NAPOMENA: Sve što se nalazi u ovom tekstu je samo u informativne svrhe, a ne u svrhu pružanja medicinskih savjeta. Trebali biste kontaktirati svog liječnika kako biste dobili savjet u vezi s bilo kojim posebnim zdravstvenim problemom, stanjem ili prirodnim receptom.

Pogledajte takodje:

Ova biljka je napravila TOTALNI PREOKRET U NARODNOJ MEDICINI: Travari tvrde da je pravi FENOMEN!

Cikorija je zeljasta biljka koja ima brojne zdravstvene prednosti. Ona ublažava probavne probleme, sprječava žgaravicu, …