Foto: Arhiva

AKO IMATE PROBLEMA SA SUHIM KAŠLJEM OVAJ PRIRODNI LIJEK JE ZA VAS: Prirodni sirup od luka za iskašljavanje

Ukoliko imate problem sa suhim kašljem, a niste ljubitelj sintetičkih lijekova, onda pokušajte pripremiti ovaj prirodni lijek od crvenog luka za iskašljavanjem koji su koristili naši stari kada nisu bili dostupni svi ovi “moderni” lijekovi.

Jednostavno je za pripremu, a ono što je najvažnije na prirodnoj je bazi….i nema nekih “novih dodataka” koje je plasirala farmaceutska industrija za koje ni oni sami nisu sigurni da li imaju neka negativna djelovanja.

Sastojci:

– 1 kg ljubičastog luka
– 1/2 kg meda
– nekoliko lovorovih listova
– nekoliko štapića cimeta

Priprema:

Luk očistiti i prerezati na četvrtine, te zajedno sa lovorom i cimetom staviti kuhati u 2 dl vode. Kuhati poklopljeno na laganoj vatri najmanje 1 sat. Po potrebi dodati još vode. (Tekst se nastavlja ispod)

Kada se skuha ocijediti kroz sitno cijedilo i pomiješati sa medom. Sirup uliti u staklenku i čuvati u hladnjaku.

Upotreba:

Piti 3 puta na dan po dvije žlice. Iako je glavni sastojak luk, med i ostali sastojci neutraliziraju okus, tako da i djeca rado piju ovaj sirup.

NAPOMENA: Sve što se nalazi u ovom tekstu je samo u informativne svrhe, a ne u svrhu pružanja medicinskih savjeta. Trebali biste kontaktirati svog liječnika kako biste dobili savjet u vezi s bilo kojim posebnim zdravstvenim problemom, stanjem ili prirodnim receptom.

Pogledajte takodje:

POPIJTE OVO PRIJE ODLASKA U KREVET: Ispraznit ćete debelo crijevo i sve što ste pojeli tokom dana!

Ovaj napitak koji ćemo vam ovdje navesti je veoma koristan i pomoći će vam da …

error: