POZNATI TRAVAR OTKRIVA TAJNU: OVO JE BILJKA KOJU JE NAJVAŽNIJE DA JEDETE! Čisti tijelo od otrova, a čudo je za PRITISAK i HOLESTEROL

Sremuš se u narodu naziva još i divlji bijeli luk ili medvjeđi luk, jer po narodnom vjerovanju ovo je prva stvar koju medved pojede kad se probudi poslije dugog zimskog sna. 

Ovo je još jedan dokaz da životinje instinktivno znaju šta je dobro za njihovo zdravlje, jer je sremuš idealno sredstvo za čišćenje organizma od toksina nakupljenih tokom zimskih mjeseci.

Sremuš je fantastičan biljni lek za bakterijske i za virusne infekcije. To je prirodni antibiotik koji kad se koristi u svežem stanju efikasno uništava bakterije, gljivice i viruse. List sremuša najbolje je upotrebljavati u svježem stanju kao salatu. (Tekst se nastavlja ispod)

Pored snažnog antiseptičnog i antimikrobnog dejstva, divlji bijeli luk razređuje krv, snižava nivo holesterola i spušta povišen pritisak. Posebno se preporučuje srčanim bolesnicima i onima koji imaju zakrčene krvne sudove.

Od sremuša možemo napraviti i ljekovitu tinkturu koja se posebno preporučuje srčanim bolesnicima. Osobe koje imaju čir na želucu treba da izbjegavaju ovu biljku.

Kapi od sremuša za čišćenje krvnih sudova, protiv povišenog holesterola i visokog pritiska, preventivno djeluju protiv srčanog i moždanog udara.

Pogledajte takodje:

OVA MJEŠAVINA JE ČUDO IZ PRIRODE! Popravlja pamćenje, topi masne naslage, poboljšava vid i čisti jetru

Jedan od najmoćnijih lijekova ne samo da će vam popraviti pamćenje za nevjerovtanih 80 posto, …