Foto: Arhiva

MAST OD SAMO TRI SASTOJKA PROTIV SVIH UPALA: Nakon 10 dana nalazi će vam biti SAVRŠENI, evo kako da je napravite!

Nakon što se recept za ovu mast pojavio na jednoj popularnoj ruskoj stranici alternativne medicine, svi su poludijeli za njim.

Ukoliko mast stavljajte na zglobove, obavezno ih nakon mazanja umotajte. 

Mast se može koristiti za liječenje bronhitisa, otitisa, angine, otoka, opekotina, modrica, otvorenih rana, kao i niza ženskih bolesti, hemoroida, pa čak i gangrene piše uspesnazena.com!

POTREBNO VAM JE:

  –  jedno jaje, 400 ml biljnog ulja (na primjer kantarionovog) i komadić pčelinjeg voska (oko 60 grama).

Skuhajte jaje i izvucite žumance, bjelance vam ne treba. Izgnječite žumance na tacnici, a u emajliranu šerpicu sipajte ulje.

Dodajte i vosak, pa stavite na laganu vatru i sačekajte da se vosak istopi. Kad se bude čulo “pucketanje” , uzmite žumance i prstima bacajte po malo u ulje sa voskom, mrvicu po mrvicu. Ulje će početi da pjeni, pa budite spremni da brzo uklonite šerpicu sa vatre.

Kada se ulje smiri, ponovo ga vratite na šporet. Nastavite da dodajete žumance do kraja, stalno mešajući kašikom. Smjesa će promeniti boju i postati tamno braon. Sklonite sa šporeta i ostavite da odstoji 15-20 minuta. Procijedite kroz gazu ili cjediljku sa sitnim sitom. Ostatke (mrvice žumanceta) bacite.

Kada se mast ohladi, staviti je u staklenu teglu i zatvorite poklopcem. Mast čuvajte u frižideru, najduže 10 mjeseci.

Nanosite na oboljelo mjesto preko noći i umotajte. Ako rane nisu velike, dovoljan će biti komadić vate natopljen u mast. Kod zubobolje, mast se uzima čistim prstom i maže se bolni zub i desni – bol će ubrzo nestati.

NAPOMENA: Sve što se nalazi u ovom tekstu je samo u informativne svrhe, a ne u svrhu pružanja medicinskih savjeta. Trebali biste kontaktirati svog liječnika kako biste dobili savjet u vezi s bilo kojim posebnim zdravstvenim problemom, stanjem ili prirodnim receptom.

Pogledajte takodje:

OVA MJEŠAVINA JE ČUDO IZ PRIRODE! Popravlja pamćenje, topi masne naslage, poboljšava vid i čisti jetru

Jedan od najmoćnijih lijekova ne samo da će vam popraviti pamćenje za nevjerovtanih 80 posto, …